arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

PROEFTUINEN ZETTEN BETON OM IN GROEN

Op 23 locaties in Vlaanderen komen er proeftuinen voor ontharding. De initiatiefnemers engageren zich om beton of asfalt definitief te verwijderen. Ze gaan de vrijgekomen ruimte inrichten met meer groen en meer aandacht voor water.

Ontharding is goed voor de waterhuishouding en voor het klimaat. Daarom lanceerde de Vlaamse regering eind vorig jaar een projectoproep. Iedereen die beton of asfalt wou uitbreken, kon aanspraak maken op een premie.

Zo’n 300 initiatieven deden een gooi naar die subsidies. Daarvan werden 23 weerhouden. Op die locaties zullen beton en asfalt worden verwijderd en plaatsmaken voor groen. De projecten voorzien ook veel aandacht voor duurzaam waterbeheer.

5 miljoen euro

De 23 projecten gaan dit jaar van start. Zij gaan dienen als proeftuin voor ontharding. Het gaat dan onder meer om de transformatie van industriële sites door het weghalen van loodsen of de afbraak van gebouwen. Op de website van ‘De Standaard’ kan u de volledige lijst van proeftuinen raadplegen.

Ook in 2019 zal minister van Leefmilieu Schauvliege (CD&V) 5 miljoen euro reserveren voor ontharding. Wenst u meer info over het vergroenen van uw site? Contacteer ons dan op info@naturesolutions.be.

Nature Solutions optimaliseert sinds 2007 het waterbeheer van zowel industriële bedrijven, industriebouwers als particulieren. Daarnaast voeren we ook infrastructuurwerken uit. Zo leggen we onder meer duurzame bestrating of waterdoorlatende verharding aan op bedrijfsparkings. We kunnen daar ook volledige bewegwijzering, signalisatieborden en verlichting voorzien.