arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

EXTRA GELD VOOR PROJECTEN DIE DROOGTE BEKAMPEN

Nog tot 29 oktober loopt de ‘Blue Deal voor waterbesparende investeringen’. KMO’s die de droogte bekampen kunnen daarmee extra steun krijgen van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Ook als ze niet voldoen aan de huidige criteria om steun te ontvangen.

Met de Blue Deal wil onze Vlaamse regering waterschaarste structureel aanpakken voordat onze waterlevering in gevaar komt. Het plan voorziet een groot aantal projecten om de nadelige effecten van de droogte in onze regio te lijf te gaan.

Extra steun via VLAIO

De overheid moedigt iedereen ook aan om zelf stappen te ondernemen. Daarom lanceert het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) nu ook de oproep ‘Blue Deal voor waterbesparende investeringen’. Zo kunnen KMO’s een projectsubsidie aanvragen voor hun investeringen rond waterbesparing en droogtebestrijding.

U komt in aanmerking voor financiële steun als u laagdrempelige investeringen doet in technologieën die een besparing opleveren op het gebruik van drink-, grond- en/of oppervlaktewater. Denk daarbij aan regenwateropvang, afvalwaterzuivering, infiltratie…

Minder strikte eisen

De oproep richt tot alle kleine en middelgrote ondernemingen die gevestigd zijn in Vlaanderen. Belangrijk om weten dat initiatieven ook in aanmerking komen, zelfs als ze niet voldoen aan de strikte Europese vereisten die nodig zijn om o.m. de Ecologiepremie+ of Strategische Ecologiesteun te krijgen.

Meer informatie over de oproep en de voorwaarden vindt u hier terug. Nature Solutions riep eerder dit jaar trouwens nog op om initiatief te nemen tegen de droogte. We juichen dit initiatief dan ook toe en moedigen ook u aan om na te denken over hoe u (meer) water kunt besparen.

Wil u uw firma of bedrijvenpark op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier vernieuwen? Mail ons dan op info@naturesolutions.be of tel. 015 63 75 53 (van maandag t.e.m. vrijdag, van 8.30 tot 17u).