arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

Heraangelegde campus UGent laat 5 miljoen liter water insijpelen

De campus van de Universiteit Gent onderging onlangs een grondige heraanleg met als doel duurzaam waterbeheer te bevorderen. Dit resulteerde in een nieuwe opstelling van het terrein waarbij maar liefst 5 miljoen liter hemelwater kan worden opgevangen.

De nieuwe opstelling van de campus bevat verschillende infiltratiestroken en een grote ondergrondse buffer. Door deze maatregelen kan het hemelwater niet alleen worden opgevangen, maar ook geleidelijk worden afgevoerd naar de ondergrond via de infiltratiestroken en -buffers. Hierdoor wordt het grondwater aangevuld en wordt de kans op overstromingen verminderd. Het systeem maakt gebruik van gerecycleerde materialen en bioswales. Een bioswale is een soort greppel die ontworpen werd om regenwater op te vangen en te laten infiltreren in de bodem. Het heeft een licht hellend oppervlak en is beplant met grassen en kruiden die helpen om het water op natuurlijke wijze te filteren.

Duurzaam waterbeheer is een belangrijk aandachtspunt geworden bij bouwprojecten en bij de heraanleg van openbare ruimtes. De nieuwe opstelling van de campus van de Universiteit Gent is dan ook een inspirerend voorbeeld van hoe duurzaam waterbeheer kan worden toegepast. Het is belangrijk dat meer openbare ruimtes en bouwprojecten op deze manier worden heringericht om bij te dragen aan duurzaam waterbeheer.

Bij Nature Solutions kan u terecht voor een duurzame heraanleg van uw perceel. We leggen waterdoorlatende bestrating waar u maar wil en ook in uw tuin zorgen wij voor de nodige oplossingen. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Bronnen

Nws, V. (2023, 16 januari). Heraangelegde campus UGent laat 5 miljoen liter regenwater insijpelen met speciale grachten en hemelwatervijver. vrtnws.be. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/01/16/heraangelegde-campus-ugent-laat-5-miljoen-liter-water-insijpelen/