arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

NATURE SOLUTIONS EN AGUABEL SLAAN HANDEN IN ELKAAR

Nature Solutions verkent nieuwe pistes om regenwater te zuiveren tot drinkwaterniveau. Nu al doen we aan waterzuivering die het opgevangen water tot een optimale kwaliteit kan saneren. Samen met Aguabel hopen we nog een stapje verder te kunnen gaan.

Onder de noemer Water+Land+Schap 2.0 geeft de Vlaamse overheid iedereen de kans om te experimenteren of een nieuw idee uit te werken rond waterzuivering. Nature Solutions springt mee op die kar. Samen met Aguabel willen we neerslag tot drinkwaterniveau zuiveren, zodat het kan gebruikt worden in de (agro-)industrie.

Zuiver zout

In de laatste fase van waterbehandeling dient regenwater namelijk gedesinfecteerd te worden. Voor die desinfectie maken de toestellen van Aguabel gebruik van celmembraan-elektrolyse. Daarbij gebruikt men zuiver zout, dat een desinfecterend gas wordt door middel van elektrolyse in een gesloten cel.

Dat gas zorgt ervoor dat het water 100% bacteriologisch in orde is. Alle bacteriën, virussen, sporen en schimmels worden met andere woorden gedood door gebruik te maken van een selectief membraan, waardoor enkel de werkzame stoffen zich vermengen met het water.

Alternatieve waterbronnen en hergebruik

Water wordt schaarser en bijgevolg duurder, waardoor steeds meer gekeken wordt naar alternatieve waterbronnen of het hergebruik van water. Daarom lanceerde de Vlaamse Land Maatschappij (VLM) de oproep Water+Land+Schap 2.0. Bedoeling is om zo veel mogelijk innovatieve manieren uit te testen, bijvoorbeeld op vlak van waterzuivering.

De geselecteerde voorstellen van innovaties krijgen de kans om op korte termijn kleinschalige initiatieven uit te testen. De projecten moeten gerealiseerd worden binnen de twee jaar en kunnen op termijn deel uitmaken van een gebiedsprogramma. Dat zou dan kaderen in de Vlaamse ‘Blue Deal’, die werd uitgeschreven om de droogte te bestrijden.

Waterzuiveringsstation op maat

Nature Solutions kan nu al (afval)water behandelen tot de gewenste zuiveringsgraad. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we als geen ander welke systemen geschikt zijn op maat van uw bedrijf.

Nature Solutions kan nu al (afval)water behandelen tot de gewenste zuiveringsgraad.

Of u nu nood heeft aan desinfectie, nitraatverwijdering, omgekeerde osmose… Een waterzuiveringsstation kan wegfilteren wat eruit moet, of deeltjes toevoegen die uw water zuiveren. Meer info? Contacteer ons op 015 63 75 53 (van maandag t.e.m. vrijdag, van 8.30 tot 17u) of mail naar info@naturesolutions.be !