arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

NEEM INITIATIEF TEGEN DROOGTE

We hoeven niet te wachten op de overheid om initiatief te nemen tegen de droogte. Zo kunnen bedrijven en particulieren nu al stappen zetten om op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier om te gaan met regenwater.

“We gaan de komende jaren goed moeten investeren om Vlaanderen voor te bereiden om periodes van lange droogtes aan te kunnen.” Geen uitspraak van ons, al had het zeker gekund. Nee, aan het woord is Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). De Vlaamse regering heeft namelijk een Blue Deal, waarmee ze o.m. 200 miljoen euro gaat investeren in het aanmaken en herstellen van natte natuurgebieden.

Toch hoeven we niet op de overheid te wachten om de strijd aan te gaan met de gevolgen van de klimaatverandering. Bij de aanleg van een bedrijventerrein, bijvoorbeeld, is veel mogelijk. Zowel ondergronds als bovengronds.

Bedrijvenparken verduurzamen

Hoe verduurzamen? Simpel: door efficiënter om te gaan met de regen die in ons land onvermijdelijk valt. Door waterdoorlatende bestrating aan te leggen, die de regen kan leiden naar regenputten of infiltratiebeddingen. Door vertraagde lozing daalt ook het  overstromingsgevaar, waar ons land deze zomer nog mee te kampen had.

Los van het feit dat duurzaamheidsinspanningen op lange termijn goed zijn voor het milieu, voel je ook het verschil op je bankrekening. De kostprijs van een regenwaterput, bijvoorbeeld, zal je terugwinnen door een lagere waterfactuur. In een jaar waarin de energieprijzen zienderogen stijgen, is het bovendien nog maar de vraag wanneer men aan de waterprijs gaat sleutelen.

Dat maakt watermanagement anno 2021 de logica zelve. U kan zelfvoorzienend worden door tot tienduizenden liters (regen)water te bufferen. Dat kan u filteren en zuiveren tot de gewenste graad. Voor het aanleggen van een buffervoorziening denken we graag mee over de plannen, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Bij Nature Solutions kan u terecht voor een voorstudie en een plan op maat.

Vernieuw uw bedrijvenpark op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier. Mail ons op info@naturesolutions.be of tel. 015 63 75 53 (van maandag t.e.m. vrijdag, van 8.30 tot 17u)