arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

VEEL REGEN VOLSTAAT NIET VOOR GRONDWATERPEIL

Het is al het derde jaar op rij dat de droogte zich laat voelen. Het grondwaterpeil blijft laag tot zeer laag, zowel in België als bij onze noorderburen. In Nederland becijferde men intussen dat er “een jaar vol neerslag” nodig is om het tij te keren.

Een jaar aan regen en goed waterbeheer. Dat is volgens onze noorderburen nodig om het grondwater terug te krijgen op het niveau van vóór 2018. Sindsdien was er jaarlijks een neerslagtekort van zo’n 300 millimeter.

De situatie is vergelijkbaar met die in ons land. Een kletsnatte herfst en winter zouden soelaas kunnen brengen, maar voor alle duidelijkheid: regen alleen volstaat niet. Het regenwater moet ook vastgehouden worden als het niet meteen kan infiltreren in de bodem.

Zijn dus van het grootste belang in de strijd tegen de droogte: waterdoorlatende verharding & recuperatie-, infiltratie- en buffervoorzieningen. Door waterbuffers aan te leggen, bijvoorbeeld op een bedrijventerrein, gaat er geen druppel meer verloren. De piekafvoer naar riolen en/of waterlopen daalt ook als u stevige (onweers)buien kan opvangen. Zo verkleint u de kans op wateroverlast.

Buffervoorzieningen integreren in omgeving

Door de installatie van buffervoorzieningen kan u de afvoer van regenwater niet alleen vertragen, maar het water ook hergebruiken of vertraagd lozen. Het is alleen zaak de voorzieningen kwalitatief te integreren in uw omgevingsontwerp. Nature Solutions kan u daarbij helpen: wij zorgen voor de realisatie van alle vormen van duurzaam waterbeheer, van a tot z.

Zet nu de stap naar een verantwoord waterverbruik. Mits slimme aanpassingen en de juiste begeleiding merkt u al snel een positieve impact. Meer info? Mail naar info@naturesolutions.be of bel 015 63 75 53.