arrow
Industrieel Regenwaterrecuperatie Signalisatie Straatmeubilair Water bufferen Waterdoorlatende bestrating Waterinfiltratie

Rusthuizen brandveilig

Klant: Soprimat

Type klant: Industriebouwer
Websitewww.soprimat.be

Opleveringsdatum: 01.02.2014
Oplossing(en)Water bufferen , Waterinfiltratie, Regenwaterrecuperatie, Waterdoorlatende bestrating, Signalisatie, Straatmeubilair

 

Voldoende bluswater op duurzame manier opgeslagen

In opdracht van Soprimat voorzag Nature Solutions vijf rusthuizen van een bufferopslag met bluswater. Een must, want de rusthuizen liggen naar vroegere gewoontes in natuurgebieden. Er zijn dus geen hydranten voorzien, zoals in een industriegebied. Aangezien het ook grote gebouwen zijn, zou een eventuele brand aanzienlijke gevolgen hebben. Een extra grote hoeveelheid bluswater was daarom noodzakelijk.

Buffer met stijgleiding

Het regenwater vult de geplaatste buffer. De overloop gaat meestal naar een infiltratiebed. Op die manier stroomt het regenwater naar de bodemlagen en is er toch steeds een voldoende grote buffer met bluswater voor handen. Via een stijgleiding pompt de brandweer het extra bluswater op.

Duurzame bestrating

Nature Solutions zorgde bij de uitbreiding van een rusthuis in Wemmel voor de bestrating. Een mix van duurzame bestrating trouwens, vanwege de bouwverplichtingen in bosrijke gebieden. Het regenwater moest namelijk kunnen infiltreren. Nature Solutions legde waterdoorlatende verhardingen, een parking en aangename wandelpaden aan.